17 května

Platba kartou se stává v gastronomii standardem

Život v pandemii v Česku výrazně zvýšil trend bezhotovostních plateb. Stále více Čechů vyžaduje bezhotovostní platbu (platební kartou, chytrým telefonem či hodinkami).

Každý provozovatel gastronomického zařízení by si měl vyhodnotit, zda vyjde vstříc požadavkům zákazníků nebo zda bude i nadále vyžadovat od hostů hotovost. 

Ti, co se platebním terminálům brání, argumentují tím, že při platbě kartou nedostává obsluha dýško a z každé transakce musí podnikatel platit určitou částku bance. 

Je na každém podnikateli, aby si vše vyhodnotil. Zda se mu vyplatí odradit některé zákazníky, protože neakceptuje bezhotovostní platby a naproti tomu obdržel nějaké to dýško navíc a neplatil poplatky bance za každou bezhotovostní transakci. (Při platbě kartou za oběd v hodnotě 150 Kč zaplatí podnikatel na poplatcích zhruba 1 až 2 koruny.)

Trend bezhotovostních plateb nelze zastavit. Je pravděpodobné, že platební terminál bude dříve či později téměř nutností. Kdo bude chtít s výběrem platebního terminálu poradit, může se obrátit na naše odborné pracovníky ve společnosti QUITEC s.r.o.


Podobné články